2017-04-10 08:57:19• hírek • Szatmár.ro

A magyar költészetet ünnepelte a Harag György Színtársulat

Bárki felolvashatta kedvenc versét a vasárnap délutáni rendezvényen.

Újra versünnepet tartott a Harag György Társulat, ezúttal a District 15-ben. A színészek és a résztvevők kedvenc verseiket szavalták vagy olvasták fel. A versblokkok között Skype-kapcsolaton keresztül verseltek ismert irodalmárok, művészek. Palya Bea énekesnő és Selyem Zsuzsa irodalomtörténész is ilyen módon vett részt a rendezvényen.

Az Arany János emlékév alkalmából a költő kedvec ételeinek megkóstolásával emlékeztek rá: a menüben volt zsíroskenyér lilahagymával, csirkepaprikás galuskával és marczafánk is. 

Bemutatták a Sugárút kulturális folyóirat új lapszámát is, erről Kereskényi Sándor és Veres István beszéltek. A későbbiekben szó esett a verstanításról a szatmári magyar középiskolák diákjainak és tanárainak a részvételével és téma volt a versekkel való kapcsolatunk - erről Bessenyei Gedő István dramaturg, Jánk Károly költő, Marosszéki Tamás színművész és Elek György költő/újságíró elmélkedtek. Este mutatták be Horváth Benji költő, slammer, és a Helikon szerkesztőjének a legújabb, Az amnézia útja című kötetét.

A versünnep záróeseménye a Cserey Csabával kiegészült Vitéz Júlia Quartett koncertje volt. Vitéz Júlia és Putovits Ábel a nap folyamán egy feladatot is kaptak: a hallgatóság által kiválasztott vers megzenésítését, amit remekül sikerült megoldaniuk.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: